يستعرض لكم مصراوي طريقة عمل مكرونة بالسي فوود، من
المقادير:
- 5 حبات فص ثوم
- 2 معلقة كبيرة كزبرة خضراء (مفرومة)
- 2 معلقة كبيرة زيت عباد شمس
- 2 عدد عيدان كرفس
- 1 كوب عصير طماطم
- 1 معلقة كبيرة صلصة طماطم
- 1 حبة فلفل أخضر حلو (مقطع)
- 1 معلقة صغيرة كمون
- 1 معلقة صغيرة بابريكا
- 1 فلفل أحمر حلو (مقطع)
- 1 كيس مكرونة (مسلوقة)
- 1 معلقة صغيرة زعتر
- 1 معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- ½ معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- ½ كيلو جمبرى (متوسط الحجم ومنظف)
- ¼ كيلو كاليمارى (مقطع حلقات)
- ¼ كيلو أصابع كابوريا (مقطع صغير)
الخطوات:
فى وعاء على النار نضع الزيت والثوم ونشوحة ثم نضيف الكرفس والجمبرى والكاليمارى ونقلب .
ثم نضيف الفلفل الألوان والكزبرة المقطعة ونقلب جيدا
ثم نضيف جميع التوابل ونقلب.
نضيف عصير الطماطم والصلصة وأصابع الكابوريا.وتترك على نار عالية حتى تتكاثف الصلصة.
عند تكاثف الصلصة نضيف المكرونة ونقلب برفق ثم ترفع من على النار وتقدم .
يستعرض لكم مصراوي طريقة عمل مكرونة بالسي فوود، من
المقادير:
- 5 حبات فص ثوم
- 2 معلقة كبيرة كزبرة خضراء (مفرومة)
- 2 معلقة كبيرة زيت عباد شمس
- 2 عدد عيدان كرفس
- 1 كوب عصير طماطم
- 1 معلقة كبيرة صلصة طماطم
- 1 حبة فلفل أخضر حلو (مقطع)
- 1 معلقة صغيرة كمون
- 1 معلقة صغيرة بابريكا
- 1 فلفل أحمر حلو (مقطع)
- 1 كيس مكرونة (مسلوقة)
- 1 معلقة صغيرة زعتر
- 1 معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- ½ معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- ½ كيلو جمبرى (متوسط الحجم ومنظف)
- ¼ كيلو كاليمارى (مقطع حلقات)
- ¼ كيلو أصابع كابوريا (مقطع صغير)
الخطوات:
فى وعاء على النار نضع الزيت والثوم ونشوحة ثم نضيف الكرفس والجمبرى والكاليمارى ونقلب .
ثم نضيف الفلفل الألوان والكزبرة المقطعة ونقلب جيدا
ثم نضيف جميع التوابل ونقلب.
نضيف عصير الطماطم والصلصة وأصابع الكابوريا.وتترك على نار عالية حتى تتكاثف الصلصة.
عند تكاثف الصلصة نضيف المكرونة ونقلب برفق ثم ترفع من على النار وتقدم .